Kozmetik Ürünlere Bağlı Zehirlenme Olguları

22 Aralık 2023 tarihinde, “Kozmetik Ürünlere Bağlı Zehirlenme Olguları” başlıklı konferans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu müdürü Sn. Prof. Dr. Aslı Aykaç, tüm öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Davetli konuşmacımız, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şahan Saygı, Google Meet üzerinden çevrimiçi bir şekilde etkinliği gerçekleştirmiştir. Bu önemli etkinlik, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim alan öğrencileri ve değerli katılımcıları bir araya getirerek, kozmetik ürünlere bağlı zehirlenme olguları konusunda kapsamlı bir bilgi alışverişine ev sahipliği yapmıştır.

Prof. Dr. Şahan Saygı, etkinlik kapsamında kozmetik konusunda detaylı bilgiler sunmuştur. Konuşmasında kozmetiğin tanımı, reçetesiz ilaç/kozmetik ürün ilişkisi, tarih öncesi uygarlıklarda yapılan kozmetik uygulamaları, antik çağlardan günümüze kadar kozmetik yapımında kullanılan maddeler ve kozmetik ürünlere bağlı zehirlenme olgularını ele almıştır.

Etkinlik geniş bir katılımla gerçekleştirilmiştir.