Kuzey Kıbrıs’ta Saptanan Sıtma Vakalarının Değerlendirilmesi

17 Kasım 2023 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Salon 2’de gerçekleştirilen “Kuzey Kıbrıs’ta Saptanan Sıtma Vakalarının Değerlendirilmesi” başlıklı konferans SHMYO Müdürü Sn. Prof. Dr. Aslı AYKAÇ, tüm öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ile gerçeklemiştir.

Sunumu gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ulaş Hürdoğanoğlu konuşmasında; sıtma nedir, sıtma hastalığının türleri, Dünya Sağlık Örgütü verileri, sıtmanın yarattığı semptomlar, KKTC’de sıtma ve dağılımlarını içeren konulara değinmiştir.

Bu önemli etkinlik, Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitim alan öğrencileri, öğretim görevlilerini ve değerli katılımcıları bir araya getirerek, Kuzey Kıbrıs’ta Sıtma Vakalarının Değerlendirilmesi konusunda kapsamlı bir bilgi alışverişine ev sahipliği yaptı.

Etkinlik geniş katılımla gerçekleştirilmiştir